Techniek

Er zijn verschillende manieren om een stream publiek te maken, deze vormen zijn grofweg onder te verdelen in de volgende hoofd categorie├źn :

Publieke events :

Dit zijn events die door iedereen mogen worden gezien, deze streamen wij normaal via Vimeo Pro waarin automatische koppelingen worden gemaakt naar Facebook en of Youtube. De stream heeft in Full HD (1080P) een vertraging van ongeveer 18 seconden maar Vimeo in combinatie met Facebook & Youtube zorgen er wel voor dat iedereen de stream kan zien op welk apparaat dan ook. Nadeel van Facebook & Youtube is dat wanneer er muziek wordt gespeeld van artiesten die dat niet willen het geluid kan wegvallen.

Zakelijke events & trainingen :

Dit zijn events voor een besloten relatief kleine groep waar je vaak ook terugkoppeling wilt van de deelnemers en er bijvoorbeeld een real time chat mee loopt. Voor dit type events hebben wij met Spectrum Live een omgeving ontwikkeld waar de deelnemers voor worden uitgenodigd. Zij komen dan in een prive omgeving waar de stream in embed is (ingesloten). Naast de live-stream zit een chat box die in de studio vanuit waar we de training uitzenden kan worden gezien door de presentators. Ook wordt de omgeving natuurlijk helemaal in de stijl van het product of event ingericht en kan er informatie worden gedeeld. De livestream zelf kan op 2 manieren worden ingericht, standaard via Vimeo Pro met 18 seconden latency (vertraging) of dedicated via ons datacenter met 0,5 seconde latency.

Corporate events & aandeelhouders vergaderingen high profile :

Voor dit type events bieden wij een volledig AVG Proof omgeving eventueel deels afgeschermd over VPN met dedicated secure livestream , iedereen logt in in een in NL gehoste secure omgeving. Stemmingen kunnen met 2 traps verificatie worden gedaan. Deze oplossingen zijn maatwerk en vereisen 21-30 dagen set-up tijd. We bieden ook een inspreek mogelijkheid, deelnemers kunnen in de chat aangeven dat ze willen inspreken waarna ze via webcast live in de uitzending worden gehaald.

Zoom & Cisco Webex & Microsoft Teams :

Uiteraard bieden wij de standaard functionaliteit om de livestream uit te zenden in de bekende vergader platformen, wij kunnen alleen geen garanties afgeven daar we afhankelijk zijn van de service van deze partijen. Ook is de kwaliteit van deze streams vaak minder daar ze standaard maximaal 720P (half HD) ipv 1080P (Full-HD) ondersteunen.

Artsen & Medische trainingen 4K :

Voor Medische & specifieke toepassingen bieden wij een dedicated 4K stream aan, voor artsen en trainingen is kleur en detail erg belangrijk en geeft de standaard video compressie problemen in de weergave. Dit is erg bandbreedte intensief en kan (nog) niet worden aangeboden aan hele grote groepen.